Згідно з опитуванням, з моменту застосування санкцій щодо телеканалів ZIK, NewsOne та "112 Україна" рівень підтримки цього рішення зріс з 42% до 49%. Натомість кількість критиків зменшилась з 47% до 41%.

Читайте також Чи планує Зеленський створювати свою телемережу: в ОП розкрили деталі

Про рішення РНБО щодо блокування телеканалів знають 78% респондентів. Водночас 21% опитаних українців не чули нічого про введені санкції.

Серед опитаних, які знають про рішення, рівень його підтримки становить 57%, а кількість критиків менша – 37%,
– мовиться у повідомленні.

Відповідно до результатів, 72% респондентів також підтримують введення державою санкцій проти фізичних та юридичних осіб, якщо їхня діяльність шкодить інтересам держави.

До теми Чи заберуть акредитацію у журналістів заблокованих медведчуківських каналів: відповідь Арахамії

Однак, якщо будуть докази причетності таких людей до терористичної діяльності або сепаратизму, то рішення про введення санкцій підтримають 85% українців.

Блокування каналів Медведчука: коротко

  • Рада нацбезпеки й оборони 2 лютого 2021 року запровадила санкції щодо нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака, який є соратником Віктора Медведчука, на 5 років. Їх поширили й на регіональні мовники під брендом телеканалів NewsOne, ZIK та "112 Україна".
  • Відповідний указ підписав Володимир Зеленський.
  • Водночас Тарас Козак заявив, що такі дії є незаконними та заявив про цензуру в державі.
  • У Міністерстві культури та інформаційної політики повідомили, що звернуться до компанії YouTube, аби та закрила сторінки телеканалів.

Чи підтримують українці блокування медвечуківських каналів
Чи підтримують українці блокування каналів Медведчука / Інфографіка 24 каналу