Втім серед нардепів не тільки монобільшості, а й з різних інших фракцій ще тривають певні дискусії. Про це в ефірі 24 каналу розповіла депутатка від "Слуги народу" Євгенія Кравчук

Читайте також "Слуги" знову зберуться на засідання: що обговорюватимуть

Закон про особливий статус ОРДЛО

За її словами, у фракції є розуміння того, що цей документ потрібно приймати за основу і в цілому. Попри те, що при голосування його можуть підтримати не всі "слуги народу", але необхідні 226 голосів – будуть.

У нашій фракції близько 60 депутатів підписали цей законопроєкт. Це свідчить про доволі одностайну позицію,
– додала вона.

У проєкті закону не змінюється нічого, крім дати. Таким чином Рада дає можливість перемовникам продовжувати переговори в межах мінського процесу. І, можливо, в нормандському форматі, які тільки вони зможуть бути відновлені.

Кравчук пригадала, що в грудні 2019 році уже цим складом Верховної Ради депутати голосували за продовження особливого статусу ОРДЛО.

"Тоді, якщо я не помиляюся, не голосували "Голос" і "Батьківщина". Але голосів інших фракцій та груп достатньо, щоб його проголосувати. Тому тут якоїсь небезпеки не буде", – зазначила вона.

Закон про особливий статус Донбасу: що відомо

• Закон передбачає особливий порядок місцевого самоврядування на окупованих територіях.
Втім він почне діяти тільки після виведення з України всіх російських військ. Тоді на окупованих територіях можна буде провести вибори.

Закон прийняли ще у 2014 році і продовжували кілька разів.

Відновлення повноважень НАЗК

Нардепка вважає, у різних фракцій є консенсус щодо прийняття 2 законопроєктів про відновлення повноважень НАЗК. Адже документи були розроблені робочою групою.

Відтак є певна згода, що їх буде проголосовано за основу і в цілому, аби вони могли вступити в дію ще у 2020 році, і не відбулося затягування через подання правок.

Ухвалення бюджету-2021

Євгенія Кравчук зауважила, що наразі тривають дискусії щодо бюджету. Але більшість депутатів "Слуги народу" готові підтримати основний фінансовий документ.

Сподіваюся, що протягом засідання профільного комітету та протягом засідання фракції ми дійдемо до консенсунсу, і 15 грудня він буде проголосований.

На її думку, дуже важливо дати сигнал суспільству. Інакше, якщо не приймається бюджет у грудні, Україна буде змушена жити за 1/12 бюджету 2020 року.

Зверніть увагу Партія "Голос" не підтримає бюджет-2021: причина

Державний бюджет на 2020 рік за параметрами є, безумовно, гіршим. Відтак краще підтримати бюджет 2021 року, і за потреби вносити в нього зміни протягом року.

Держбюджет 2021 основні цифри Інфографіка
Що передбачає бюджет-2021 / Інфографіка 24 каналу