Правозахисники оприлюднили фото чотирьох різних документів з матеріалів кримінального провадження у справі щодо викрадення Сергія Щербича. На кожному з них стоїть його підпис.

Читайте також Перезавантаження старої корумпованої Феміди: чи переглянуть суворий вирок Стерненку

На одному із документів підпис відрізняється

У юридичній компанії зазначили, що перші три документи були подані особисто Щербичем.

Четвертий – протокол слідчого експерименту за участі Щербbча. Його у матеріали справи долучив слідчий. І саме на цьому документі підпис суттєво відрізняється від перших трьох.

Ми переконані, що в протоколі проведення слідчого експерименту підпис зроблений не Щербичем. І це – серйозна підстава вважати, що у справі, за якою засудили Стерненка, мало місце службове підроблення з боку співробітників поліції,
– наголосили адвокати.

Правозахисники додали, що вже звернулись із відповідною заявою до ДБР про вчинення злочину, передбаченого статтею Кримінального кодексу про Службове підроблення.

Після реєстрації кримінального провадження вони ініціюють вилучення зазначених документів з матеріалів судової справи та направлення їх на почеркознавчу експертизу.

У разі підтвердження підробки підпису, відповідальні за це службові особи повинні понести передбачену законом відповідальність. А суд, у свою чергу, – повинен визнати такий доказ недопустимим.

Стерненка засудили: що відомо

  • Приморський суд Одеси 23 лютого засудив Сергія Стерненка до 7 років і 3 місяців ув'язнення.
  • Активіста звинуватили у нібито викраденні Сергія Щербича. За даними слідства, Стерненко хотів заволодіти 300 гривнями Щербича.
  • Активіст назвав справу проти себе політично вмотивованою та заявив, що буде оскаржувати вирок.
  • Рішення суду викликало резонанс в українському суспільстві. Хвиля протестів проти політичних переслідувань прокотилася по всій країні.
  • 27 лютого демонстранти влаштували масштабний мітинг на Банковій. Серед вимог – звільнення Стерненка до 9 березня.

Стерненко
Що відомо про вирок Стерненку / Інфографіка 24 каналу