Івана Приходька поклали в лікарню Переяслава (раніше Переяслав-Хмельницький) ще 9 грудня. Про це його адвокат Віктор Чевгуз повідомив "Лівому берегу".

До слова Вбивство Кирила Тлявова: в суді допитали дітей-свідків

Засідання відкрили. Відбулося, клопотання прокурора, наші там, але без нього ніхто нічого не буде проводити, заборонено законом. Відеозв'язок тільки з його дозволу,
– розповів захисник.

Сам Іван Приходько відмовляється виходити на відеозв'язок з судом. Цю інформацію підтвердила й бабуся вбитого хлопчика Олександра Тлявова.

"Прокурор каже, що відеозв'язок можна налагодити з будь-якої точки України, але закон каже, що це можна робити лише з його згоди. Сам він цього не хоче", – заявила бабуся вбитого хлопчика.

Тримання під вартою Івана Приходька закінчується вже 16 грудня. Його мали продовжити ще 11 грудня, але підозрюваний був госпіталізований за 2 дні до цього, тож засідання відклали.

Таким чином якщо колишній поліцейський перебуватиме на госпіталізації бодай до 17 грудня й відмовлятиметься виходити на відеозв'язок, то термін його арешту закінчиться, а суд не зможе його продовжити.

Коротко про вбивство хлопчика й участь Івана Приходька:

  • 31 травня 2019 року в Переяславі Київської області 5-річний хлопчик потрапив до реанімації з вогнепальним пораненням голови, йому зробили операцію.
  • Спершу була версія, буцімто хлопчик послизнувся й сам упав. Втім, згодом у лікарні таки розповіли про вогнепальне поранення. Сам хлопчик помер.
  • У вбивстві дитини підозрюють двох поліцейських, яких після цього звільнили – Івана Приходька й Володимира Петровця. Вони п'яні стріляли в банки в тому місці, де отримав поранення хлопчик.