Люди принесли на акцію труну, лампадки та вінки

На акцію до ОПУ прийшли сотні людей. Про це пише Укрінформ.

До теми Усім підозрюваним у справі Шеремета продовжили запобіжні заходи

Під траурну музику люди пронесли труну білого кольору із символічним написом "Весна пройшла, невинних садять". Відвідала "Похорон правосуддя" і богиня Феміда. Дівчина вбрана у чорний одяг мала зав'язані очі, а також тримала в руках "Конституцію України", терези та телефон.

Під Офісом Генпрокурора люди залишили вінок

Наступними локаціями для акції учасники обрали МВС та Офіс Генпрокурора. Під відомством Венедіктової люди залишили вінок. У правоохоронців, які були під будівлею, демонстранти намагалимсь дізнатись, чи вийде до них сама генпрокурорка. Проте жодної відповіді на це не отримали, інформує УНН.

Що кажуть про акцію у поліції

Тим часом, у Нацполіції запевнили, що усіх учасників акцій до Офісу Президента підпустили та жодних перешкод їм не встановлювали. Проте поверхневі перевірки таки проводять.

Перед Офісом Президента облаштовані святкові локації, а також заплановані інші заходи. Зважаючи на це, поліцейські посилили заходи безпеки. Поліція діалогу роз'яснює вимоги уряду щодо необхідності дотримання карантинних обмежень. При цьому доступ громадян на територію не обмежений,
– мовиться у повідомленні правоохоронців.

Дивіться фото з акції / Фото Укрінформу:

Головне про затриманих у справі про вбивство Павла Шеремета

  • 12 грудня 2019 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про затримання та оголошення підозр фігурантам справи вбивства Павла Шеремета.
  • Слідство підозрює лікарку й волонтерку Юлію Кузьменко, медсестру парашутно-десантного батальйону Яну Дугарь та ветерана АТО Андрія Антоненка.
  • Дугарь у травні 2020 року обрали запобіжний захід. 11 серпня Київський апеляційний суд змінив запобіжний захід Кузьменко з утримання під вартою на цілодобовий домашній арешт. Антоненка залишили в СІЗО.
  • 4 вересня суд визначив присяжних у цій справі.
  • 10 грудня Шевченківський райсуд Києва продовжив дію запобіжних заходів підозрюваним у справі щодо вбивства Павла Шеремета. За ґратами та під домашнім арештом фігуранти перебуватимуть ще 2 місяці – до 7 лютого 2021 року.