Створили нові органи військового управління: Командування об'єднаних сил, Командування медичних сил, Командування сил підтримки, Командування військ зв'язку та кібернетичної безпеки. Ці заходи завершили перший етап реформування ЗСУ.

Читайте також Латвія передала ЗСУ медичні автомобілі: деталі

Наразі триває процес правового врегулювання розмежування обов'язків між міністерством та Генеральним штабом відповідно до типових демократичних принципів,
– зазначив Таран.

Та додав, що Міністерство оборони має формувати політику, а Генеральний штаб відповідати за її реалізацію та звітувати відомству.

Таран наголосив, що Міноборони трансформує бачення політичного керівництва держави у конкретні кроки, спрямовані на набуття максимальної взаємосумісності з НАТО.

Якими будуть подальші кроки

  • Вони формуватимуться з урахування результатів цьогорічного комплексного функціонального огляду системи оборонного менеджменту.
  • Необхідні висновки зроблять і за результатами інспекційної перевірки стану готовності до виконання завдань з'єднань та військових частин ЗСУ на території Донбасу.

Також Таран наголосив, що євроатлантичний вибір України є найкращим способом реалізації національних інтересів. Адже він відкриває нові перспективи співпраці з розвинутими державами світу, надає можливості безпекового та економічного розвитку, зміцнює позиції України.

Зверніть увагу Необхідність нарощення спроможностей, – Хомчак про реформування ЗСУ за стандартами НАТО