Перший автограф Асєєва

Бойовик з позивним "Кот" був працівником так званого "міністерства безпеки" окупантів. Про це журналіст та ексбранець окупантів розповів у інтерв'ю.

Читайте також Це станеться, але не в найближчі 5 – 7 років, – Асєєв про війну на Донбасі

"Мене привели в орендовану квартиру. Вони почали такий собі обшук. Серед речей була моя книжка "Андерхілльські відьми". У мене є ще така збірка. Там поема велика у віршах і декілька п'єс та проза", – пригадав Асєєв.

Ніяких свідків обшуку не було, а сам журналіст сидів з мішком на голові.

"Кот" відкриває книгу і каже: "Так, напиши". Ну, змусив, не змусив. Я не знаю, як це назвати. Бо він мені просто дав цю ручку і каже: "Напиши – "Коту від агента ГУР",
– розповів Асєєв.

Він додав: "По-моєму, "Стас" чи "Асєєв" я написав. Але він сказав: "Напиши це з права наліво".

"Це така маячня. Але формально якщо казати, то перший автограф у житті я дав отакій людині", – поділився журналіст.

"Сентиментальні" бойовики

За словами Асєєва, "Кот" поцупив також його рюкзак. Через нього журналіста спіймали бойовики.

Цікаво Колишній політв’язень Асєєв забрав матір з окупованого Донецька

"Я засвітився на одному з репортажів на російські телекамери зі своїм рюкзаком. Але оскільки вони мене шукали 1,5 роки, коли нарешті знайшли, він сказав, що цей рюкзак не здав до речдоказів. Казав, що забере собі додому, бо довго мене шукав. Такі "сентиментальні" люди", – розповів ексбранець.

Що відомо про Станіслава Асєєва

Журналіст, письменник та блогер працював в окупованому Донецьку під псевдонімом Станіслав Васін. 11 травня 2017 року його викрали бойовики. Асєєва утримували у відомій жорстоким поводженням в'язниці "Ізоляція". Журналіста звільнила в межах обміну полоненими 29 грудня 2019 року.
Джерело: Вікіпедія