Про це повідомила санітарна лікарка Харківської області Любов Махота. Вона зазначила, що підліток захворів ще на початку місяця. За його життя медики боролись понад 2 тижні.

До теми Помер хлопчик, який першим захворів на COVID-19 серед дітей в Україні: батькам загрожує 5 років

Що відомо про малолітнього пацієнта

11-річного хлопця госпіталізували до дитячої інфекційної лікарні 8 березня. У школяра діагностовали COVID-19 та важку форму герпесвірусної інфекції.

Головний лікар дитячої інфекційної лікарні Дмитро Кухар уточнив, що у підлітка був тяжкий перебіг герпетичного менінгоенцефаліту. Хлопець помер 26 березня від ускладнень хвороби.

У лабораторному центрі Харкова зазначили, що інформацію про смерть дитини відобразять у статистиці ковіду у Харківської області.

У цей час у нас був спалах за кількістю хворих, хворіли і дорослі, і діти, і педагоги в школі. У нас є тільки амбулаторія, тому хворих доставляють в Харків, Валки або Зміїв,
пояснив голова Ватутінської сільради Владислав Фадєєв у коментарі Newsroom.

Як зазначав Кухар у коментарі "KHARKIV today", станом на 24 березня в дитячій інфекційній лікарні перебувало 134 дитини з діагнозом COVID-19. Він також додав, що стан 11-річного школяра був критично важким. Хлопець перебуваіву реанімації та був підключеним до ШВЛ.