Відтак в "Укрпошті" вирішили не презентувати поштові марки 23 лютого. Там заявили: жодним чином не хотіли вшановувати день радянської армії, а навпаки – української.

Що передувало "Укрпошта" хоче випустити марки на честь ЗСУ 23 лютого: військові обурені

У головній пошті країни дослухалися думки військових і перенесли дату погашення на День українського добровольця

Ми усвідомлюємо чутливість теми і дослухаємося до думки людей, тому приймаємо позицію Генерального Штабу ЗСУ перенести дату спецпогашення поштових марок "Збройні Сили України. Сухопутні війська" на 14 березня – День українського добровольця,
– повідомили в "Укрпошті".

Марки на честь ЗСУ
Нову марки на честь ЗСУ / Фото з фейсбуку Ігоря Смелянського

Презентація на 23 лютого: реакція військових і пояснення "Укрпошти"

  • Міністерство оборони та ЗСУ, дізнавшись про дату 23 лютого, офіційно заявивли, що вимагають перенесення. У відомствах зазначили: з ними не погоджували дату погашення.
  • Після розголосу у ЗМІ і соцмережах керівник "Укрпошти" Ігор Смілянський повідомив, що таку дату обрали заради привернення уваги. Він написав, що це гарний привід нагадати, що час перегортати сторінку історії і пишатись новою українською армією. І назвав це тонким тролінгом сусідів.

Коли свято Дня захисника України?


В Україні це 14 жовтня – у день Покрови Пресвятої Богородиці. 23 лютого – так званий День захисника Вітчизни, встановлений ще за радянських часів і святкується в Росії. Його перестали відзначати в Україні у 2014 році через агресію Росії на Донбасі.

З 2015 року 14 жовтня є державним святом і неробочим днем.