Відповідне рішення ухвалили на засіданні уряду у середу, 24 лютого. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль пояснив, що нові правила набудуть чинності через тиждень, 3 березня.

На Прикарпатті з 26 лютого діятиме червона карантинна зона: які обмеження

Пропонують заборонити

► Регулярні та нерегулярні пасажирські перевезення автомобільним, залізничним, міським електротранспортом та метро (не стосується транзитних перевезень).

► Перевезення легковими авто, якщо кількість пасажирів, включно з водієм, становить більше ніж 5 людей (окрім дітей до 14 років). Цей пункт стосується обмежень роботи маршрутних таксі.

Карантин в Україні: актуальна ситуація

  • 17 лютого уряд вкотре продовжив загальнонаціональний карантин через коронавірус. Обмеження діятимуть до 30 квітня 2021 року.
  • Крім цього, Україну знову ділитимуть на кольорові карантинні зони. Спочатку більшість регіонів країни перебуватиме у жовтій зоні.
  • Через погіршення ситуації з COVID-19 червону зону ввели на Прикарпатті. Там розгортають мобільний госпіталь з 120 ліжкомісцями.
  • Кількість хворих зростає у на Буковині. Раніше у Чернівецькій ОДА зазначили, що регіон може потрапити у помаранчеву карантинну зону.

Правила адаптивного карантину / Джерело: МОЗ / Інфографіка 24 каналу
Правила адаптивного карантину / Джерело: МОЗ / Інфографіка 24 каналу