Таку думку в ефірі 24 каналу озвучила депутатка з фракції "Голос" Галина Васильченко. Попри це, за її словами, доопрацьований проєкт бюджету кращий, ніж він був у першому читанні.

До слова Разумков відповів, коли Рада може розглянути проєкт Держбюджету-2021

"Фракція "Голос" мала багато зауважень та застережень щодо проєкту бюджету в першому читанні, ми за нього не голосували. Проаналізувавши його до другого читання, однозначно, можна десь стверджувати, що він трохи покращився. Однак ми не підтримуємо його", – зазначила вона.

Чому "Голос" не підтримує проєкт бюджету-2021

"Насамперед коштів на медицину закладено недостатньо, законодавством ж передбачено закладати 5% ВВП, в цьому проєкті бюджету цього немає. Водночас збільшують видатки на Офіс Президента чи Офіс генпрокурора", – заявила Васильченко.

Крім того, в партії "Голос" є зауваження щодо зменшення видатків на органи місцевого самоврядування. Між першим і другим читанням є суттєві погіршення.

"Зокрема, наприклад, на половину врізають фонд державного регіонального розвитку ДФРР, через який власне є можливість реалізовувати проєкти розвитку в регіонах. Крім того, забирають 2 мільярди зі субвенції на органи місцевого самоврядування. І невідомо, що буде з акцизом продажу пального, який хочуть забрати у 2021 році з бюджетів громад", – додала вона.

Галина Васильченко про бюджет-2021: дивіться відео

Держбюджет 2021 основні цифри Інфографіка
Що передбачає бюджет на 2021 рік / Інфографіка 24 каналу