Це означає, що така людина на цій посаді є зручною народним депутатам. Про це розповів колишній генеральний прокурор Руслан Рябошапка.

Читайте також Стрімка кар'єра: скандальна Венедіктова вже рік у кріслі генерального прокурора

"Парламент був надзвичайно лагідним до генерального прокурора", – наголосив він.

Руслан Рябошапка пояснив, якщо генеральний прокурор зручний нардепам, це свідчить про тіньові домовленості між парламентарями і ним.

Хоча, як говорив мій товариш, прокурора може любити лише його мати. Депутати – це фактично клієнти генерального прокурора, і не може бути взаємної любові між ними,
– зауважив він.

Крім цього, ексгенеральний прокурор вважає, що роль Венедіктової у справі Татарова – вирішальна. І загалом це питання декількох процесуальних дій, кількох підписів, щоб справа могла бути вирішена.

Що відомо про справу Татарова?

Заступника глави Офісу Президента Олега Татарова підозрюють у причетності до корупційних оборудок екснардепа Максима Микитася. Йдеться про справу щодо квартир Національної гвардії й збитки у 81 мільйон гривень.

У грудні 2020 року Печерський суд Києва вирішив передати справу Татарова від НАБУ до Державного бюро розслідувань. Згодом Офіс генпрокурора віддав її Службі безпеки України.

У НАБУ наголосили, що Офіс генпрокурора здійснює "безпрецедентне в історії втручання у розслідування".

Українці майже не довіряють генеральній прокуратурі, – Рябошапка

Руслан Рябошапка розповів, що напередодні дивився соціологічні опитування стосовно рівня довіри українці до генеральної прокуратури. І підкреслив, що вони є дуже невтішними.

Лише декілька відсотків українців довіряють прокуратурі. Це і є головний результат роботи генерального прокурора,
– прокоментував він.

Також ексгенеральний прокурор пригадав, що коли його команда обійняла посади, ключовим критерієм було саме підвищення рівня довіри до органів прокуратури.

"Ми протягом декількох місяців, хоча й проводилася атестація, робили все, щоб вона збільшувалася. І це насправді відбулося. На жаль, сьогодні ми бачимо, що ці цифри стали вкрай мізерними", – підсумував він.