Наразі переговори є нелегкими, але вони таки тривають. Про це повідомив голова фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко в ефірі 24 каналу.

Читайте також Затягнули фінансовий звіт на 7 місяців: у "Слузі народу" виправдовуються карантином

За його словами, якщо Україна не продовжить закон про особливий статус Донбасу або намагатиметься змінити його в односторонньому порядку, то це можуть негативно сприймати "колеги зх мирного врегулювання".

Будь-яку дію України Росія трактуватиме по-своєму,
– зазначив нардеп.

До теми Продовження особливого статусу Донбасу: за що проголосував комітет Ради

На думку Корнієнка, у нормандському форматі неодноразово говорили про те, що мінському процесу поки немає альтернативи.

Чи може Україна піти на поступки

Корнієнко припустив, що Україна може зробити деякі кроки на поступки у переговорах. Однак, як він зазначив, безпековим фактором точно ніхто не буде поступатися.

"Якщо представники в ТКГ нам щось запропонують, то будемо дивитися, чим саме вони пропонують поступитися", – заявив депутат.

Читайте також Провокують морально і фізично: російські бойовики обстріляли позиції ЗСУ під Водяним

Корнієнко заявив, що важливу роль може відіграти політика нової адміністрації президента в США. Він припустив, що це може чимось допомогти Україні.

Де плани з врегулювання конфлікту, про які говорили у владі

Нардеп зазначив, що коли прийде час, то всі українці ознайомляться з планами, про які говорили у владі. Як він розповів, наразі це може бути засекреченою інформацією, адже мовиться про військовий конфлікт.

"Тут має бути не дискусія щодо якихось елементів чи складових, а пропозиція і бачення Володимира Зеленського, а також РНБО", – повідомив Корнієнко.

До теми Чи змінять закон про особливий статус ОРДЛО: що припускають у ТКГ

Закон про особливий статус ОРДЛО: коротко

  • Закон про особливий статус Донбасу прийняли ще у 2014 році. Його вже кілька разів продовжували.
  • Він передбачає особливий порядок місцевого самоврядування на окупованих територіях України. Втім, закон набуде чинності лише після виведення з України всіх російських військ.
  • Після цього на окупованих територіях можна буде провести вибори.
  • Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков зазначав, що у грудні 2020 року парламент може знову продовжити особливий статус Донбасу ще на рік.