Водночас збитки можуть бути значно більшими. Як пояснили в ОП, якщо не змити фарбу впродовж 72 годин, вона в'їсться в граніт.

Важливо У Зеленського прокоментували протест на підтримку Стерненка

Також в Офісі Президента вирішили нагадати історичну цінність будівлі, зазначивши, що перші 2 поверхи спорудили наприкінці ХІХ століття, а інші – добудували на початку ХХ століття.

За попередніми експертними оцінками, пошкодження будівлі Офісу Президента оцінюються приблизно у 2 мільйони гривень. Напередодні всі поверхи були наповнені димом,
– зазначили в ОП.

Відомо, що внаслідок погрому активістів постраждав фасад будівлі, двері та внутрішнє оздоблення тамбура одного з під'їздів, а на першому поверсі навіть були осередки загоряння.

До теми У "Слузі народу" закликали провести позачергове засідання щодо погрому під ОП

Позиція правоохоронців

Начальник Управління державної охорони Сергій Рудь зазначив, що правоохоронні органи вчора виконали поставлені завдання та не допустили людських жертв.

Кожна людина має право висловити свою думку. Тому ніхто не забороняє – люди можуть сюди приходити й демонструвати, можливо, прояв неповаги, свою думку, але при цьому не допускати вандалізму, провокацій і хуліганства – того, що було допущено вчора,
– сказав Сергій Рудь.

Зауважимо, що 21 березня, після нічної акції прихильників Сергія Стерненка, прохід до будівлі Офісу Президента перекрили правоохоронці. Із самого ранку на Банковій працюють поліцейські, які не пускають людей до ОП. Лише ближче до обіду 21 березня біля будівлі Офісу Президента почали прибирати наслідки вчорашнього погрому.

Який вигляд має будівля ОП зараз: дивіться відео

Прихильники Стерненка розмалювали стіни ОП / Фото 24 каналу, "Української правди"

Протести на підтримку Стерненка: головне

  • Протест на підтримку активіста Сергія Стерненка відбувся 20 березня на Банковій. Мітингувальники облили фарбою будівлю та закидали файєрами, пошкодивши фасад. Насамкінець запустили салют.
  • На думку радника глави Офісу Президента Михайла Подоляка, деякі мітингувальники хотіли "спровокувати дике насильство" або агресію від поліції.
  • На протестах під Офісом Президента силовики затримали ветерана АТО та засновника видавництва "Дім Химер". Йому вже висунули обвинувачення.

Протест на підтримку Стерненка у Києві: дивіться відео