У журналістів опинилася в розпорядженні довідка з німецької клініки про те, як нібито Ольга Бондаренко перебувала чотири роки на лікуванні в Німеччині. Цим вона могла змотивувати перед ЦВК свою відсутність в Україні.

Тим часом Партійці Шарія внесли 1,5 мільйона застави за підозрювану в держзраді

Довідка про лікування Ольги Шарій

Документ німецькою, а також нотаріально завірений переклад українською є у розпорядженні редакції "Слідства.Інфо". У ньому йдеться про те, що Ольга Бондаренко проходила обстеження у німецькій клініці 11 травня 2015 року і отримала три діагнози.

Серед іншого, у неї виявили проблеми зі спиною, які передбачали суттєві обмеження – наприклад, носіння корсету. Ользі також не рекомендували польоти на літаку або довготривалі подорожі на авто. Лікування тривало понад чотири роки.

Довідка Ольги Шарій
Довідка з німецької клініки, видана Ользі Бондаренко / Зображення "Слідства.Інфо"

У той же час, як свідчать фото із соцмереж Ольги Шарій, протягом чотирьох років лікування вона активно подорожувала. Вона побувала у Москві, Римі, Парижі, Відні, Монако, Мадриді, Амстердамі та у інших містах.

Натомість, фото з України за цей період у Ольги відсутні.

Як ідеться на сайті ЦВК, Ольга Бондаренко, яка балотувалася до Верховної Ради у 2019 році, протягом 5 років проживала в Україні.

Ольга Бондаренко-Шарій
Відомості про кандидатку в депутати / Скриншот з сайту ЦВК

Клініка з "російським душком"

"Слідство.Інфо" наводить декілька аргументів, завдяки яким німецьку клініку Medcologne з Кельну можна пов'язати із Росією:

  • сайт установи російськомовний
  • серед партнерів клініки декілька установ з Росії.
  • директор фірми – Михайло Хайтін, випускник Вищого військово-морського училища імені Фрунзе в Санкт-Петербурзі.

Журналісти зателефонували директру Хайтіну під виглядом клієнтів з України, яким треба терміново "закрити" медичною довідкою кількамісячну відсутність на роботі вигаданого посадовця.

Телефоном він переконав, що "може все" і вартість такої довідки – 1000 євро.