Ба більше, Тупицький планує оскаржувати указ президента Зеленського у суді. Він позиватиметься до Верховного Суду.

Важливо Тупицький скликає спецзасідання КСУ через своє звільнення

За словами Тупицького, попри указ президента, він досі глава Конституційного суду, оскільки рішення про звільнення судді ухвалює тільки КСУ на спеціальному засіданні.

Я буду його (указ президента – 24 канал) оскаржувати у Верховному Суді. Я вважаю його протиправним та незаконним. Вся аргументація є у скарзі, яку я направлю в суд найближчим часом,
– сказав Тупицький.

Раніше представник Володимира Зеленського в КСУ Федір Веніславський запевнив, що це рішення є законним і виданим в рамках повноважень президента.

Хто такий Олександр Тупицький?

Тупицький став суддею КСУ ще у травні 2013 року з легкої руки Януковича. До того він працював звичайним суддею першої інстанції. Тупицький віддячив Віктору Януковичу за своє призначення, проголосувавши за рішення, яке дозволило президенту-втікачу узурпувати владу.

Зараз Тупицького підозрюють у наданні неправдивих свідчень та в підкупі свідка. Зокрема, 19 січня 2021 року слідчі ДБР повідомили йому про підозру. Тупицького відсторонили від виконання посадових обов'язків до 28 березня.

27 березня Зеленський скасував указ Віктора Януковича від 14 травня 2014 року. Мовиться про призначення Олександра Тупицького та Олександра Касмініна суддями КСУ.