Олександр Скічко очолить Черкаську ОДА: рішення Кабміну

20 січня 2021, 13:33
Читать новость на русском

Колишній шоумен та ведучий Олександр Скічко стане очільником Черкаської обласної державної адміністрації. Відповідне призначення підтримали урядовці.

Рішення ухвалили під час засідання Кабінету Міністрів 20 січня, пише 24 канал. Олександр Скічко під час засідання уряду розповів, які зміни хоче втілити в життя під час свого перебування на посаді.

Цікаво Скічко балотуватиметься у Верховну Раду: що відомо про кандидата

Промова Скічка під час засідання уряду

Олександр Скічко анонсував залучення інвестицій у переробну промисловість сільського господарства Черкащини. Ще одним напрямком його роботи буде питання меліорація і зрошення земель у регіоні.

Зауважимо, що Скічко став четвертим головою ОДА за часів президенства Володимира Зеленського.

Хто раніше очолював Черкаську ОДА

  • Попередника Сергія Сергійчука президент звільнив напередодні Нового року, він пропрацював на посаді приблизно 3 місяці.
  • Його ж попередник Роман Боднар очолював область трохи більше за 9 місяців.
  • До цього трохи більше за 2 місяці областю керував Ігор Шевченко.

Що відомо про Олександра Скічка

  • Олександр Скічко народився 28 квітня 1991 року у Черкасах. Закінчив факультет міжнародної економіки Київського економічного університету.
  • З часів школи Олександр брав активну участь у всіх культурних заходах, а у студентські роки "не пропускав жодного конкурсу". Він потрапив на телебачення у 15 років. Однак змінив економічний фах на професію ведучого значно пізніше.
  • У 2012 – 2013 роках став ведучим щоденного прямого ефірного ранкового шоу "Підйом" на "Новому каналі". У 2017 році вів Першу національну кінопремію "Золота дзиґа" та "Євробачення", яке відбувалось у Києві.
  • До того, як офіційно оголосив, що від партії "Слуга народу" балотуватиметься до Верховної Ради, жодного стосунку до політики Скічко не мав, відтак ні здобутками, ні провалами не відзначився.
  • Олександр Скічко був одружений двічі. У 2011-ому побрався із телепродюсеркою, старшою від нього на 10 років. За два роки шлюб розпався.
  • У 2016 році розпочались його стосунки із власницею готелю Fairmont Grand Hotel Kyiv Єлизаветою Юрушевою. У 2017-ому вони одружились. Скічко виховує двох дітей від першого шлюбу дружини.