Олег Сенцов в інтерв'ю прокоментував рішення Зеленського про закриття каналів, які асоціюються з Віктором Медведчуком, кумом Путіна та співголовою ОПЗЖ.

Читайте також Не наші, а їхні, – Зеленський про закриття ZIK, NewsOne і "112 Україна"

Це хороше рішення, у будь-якому разі, незалежно від того, які у нього насправді мотиви – боротися з російською агресією всередині країни або ліквідувати конкурентів та інформаційний рупор, який зараз привертає і відтягує частину його електорату. Я думаю, мотивів насправді багато, але в цей момент вони збіглися з інтересами українського народу,
– зазначив він.

Режисер вважає, що підстав до закриття каналів 112 Україна, NewsOne та Zik у президента могло бути кілька – від загальнодержавних до особистих.

Олег Сенцов також висловив сподівання, що керівники та власники заблокованих каналів не зможуть відкликати рішення через суди. На думку українського режисера, це буде "серйозний удар по проросійським силам" та послабить їхній вплив.

Чи змінив Сенцов думку про Зеленського через закриття ЗМІ

Відношення Сенцова до голови держави лишається незмінним. Він вважає проблеми з командою системними та називає рішення хаотичними, "гайповими" та "щоб сподобатися". Режисер нагадав, що думку про Зеленського не сформував за п'ять хвилин або кількох днів – він спостерігає за діями президента продовж півтора року його правління.

Лідер має вести, задавати тренди, а він грає наосліп. Він дійсно, по суті, слуга народу, а не його поводир,
– заявив Олег Сенцов.

Важливе про блокування каналів Медведчука

Інфографіка про санкції РНБО проти Тараса Козака
Санкції РНБО проти Тараса Козака / Інфографіка 24 каналу