Їжу роздавали з мікроавтобуса у спальних районах, які постраждали в результаті обстрілів.

Читайте також Росії невигідно зараз приєднувати Донбас, – постпред України в ООН Сергій Кислиця

На фото користувача твітеру Մιtαuskαs видно, що за безкоштовною їжею прийшли люди похилого віку, молодь, а також сім'ї з дітьми. Вони вишикувалися у чергу, тримаючи в руках каструлі та пластикові відра, куди їм насипали їжу.

Черга за безкоштовною юшкою в окупованих Макіївці та Донецьку. Щедрий "рускій мір" прийшов! Росія врятувала від проклятих бендерофашистів,
– написав автор допису.

Їжу роздавала благодійна організація "Пища Жизни". На фото зі сторінки у фейбуці організації видно, що серед продуктів були булочки та каші, які людям пересипали у каструлі.

У Донецьку люди з каструлями прийшли по безкоштовну їжу / Фото "Пища Жизни"

Яка ситуація на окупованому Донбасі

Проросійські бойовики з 1 лютого підвищили тарифи на воду, тепло та електроенергію. Ціни зростуть від 11% до 30%. За словами члена української делегації у ТКГ Дениса Козанського, людям буде вкрай важко платити за новими тарифами, адже населення на окупованій території живе дуже бідно.

Крім того, плачевною ситуація є також через пандемію коронавірусу. На Донбасі навіть відносно заможні люди не можуть придбати собі ліки, а медики просто переїжджають в Росію, адже там кращі зарплати.