Таку думку висловила театральна режисерка та актриса Галина Джикаєва. Вона вважає, що економічні санкції навряд чи допоможуть повернути півострів.

Важливо Підло і ганебно увірвалась в незалежну державу: яка ціна дружби з Росією

За її словами, попри те, що для Росії Крим висмоктує дуже багато грошей – росіяни погоджуються з цими обмеженнями. Вона вважає, що "заради ідеї вони готові страждати".

Крим ми точно повернемо. Як – я не знаю. Не виключаю, що і військовим шляхом. Можливо, це буде необхідно і я буду це підтримувати,
– зазначила Джикаєва.

"Хотілося б, звичайно, мирним і дипломатичним шляхом, але якщо будуть якісь військові дії, то – окей", – додала режисерка.

Як реагуватиме населення в Криму на деокупацію

Як вважає мисткиня, якщо ситуацію налагоджувати мирним шляхом, то буде дуже важко працювати з тим населенням, яке там залишиться.

"Якщо говорити про кримчан-аборигенів, то їм насправді однаково. Вони приймуть саме ту сторону, яка їх годуватиме", – сказала Джикаєва.

Вона наголосила, якщо говорити про тих росіян, які переїхали на півострів, то з ними буде важче – тому що там багато сімейних військових і вони будуть захищати сім'ї. Хтось продав свою нерухомість в Росії й придбав в Криму – він теж буде її захищати і не даватиме Україні спокійно та вільно там працювати.

Джикаєва: Нехай їдуть на батьківщину

"Насправді ж побудували міст – є прекрасний шлях повернутися на свою історичну батьківщину. Нехай вони туди і йдуть", – наголосила режисерка.

Тож, акторка підсумувала, що вона виступає за більш такий жорсткий сценарій, тому що "треба видавлювати цей гній хірургічним шляхом, бо "поцелуйниє примочки" не допоможуть".

Дивіться відео: Джикаєва про те, як повернути Крим

Що Україна робить для деокупації Криму

  • Як повідомили в Офісі Президента, Володимир Зеленський підписав указ щодо окремих заходів, спрямованих на деокупацію та реінтеграцію Кримського півострова.
  • Уряду доручили організувати та запустити "Кримську платформу". Окрім того, сказав Зеленський, треба реалізувати заходи для розвитку й підтримки кримськотатарської мови і культури.
  • У твітері президент додав: вперше за роки окупації Україна робить конкретні кроки для повернення Криму під контроль Україні.