Про це мовиться у "екстреній заяві" так званої "народної міліції "ДНР". Окупанти традиційно звинувачують українську сторону в порушенні режиму припинення вогню.

До теми Окупанти на Донбасі знімають постановочні репортажі про обстріли зі сторони ЗСУ

Деталі заяви окупантів щодо виходу з перемир'я

Бойовики переконують, що ЗСУ начебто обстрілюють населенні пункти фейкової республіки. А реакції міжнародних спостерігачів на це немає.

З метою захисту населення підрозділам "Народної міліції" дали дозвіл вести попереджувальний вогонь на придушення і знищення вогневих точок противника,
– наголошують представники незаконних збройних формувань.

Відповідно до цих слів, окупанти більше не намагаються прикривати свої обстріли підконтрольної Україні території. Раніше вони наголошували, що ведуть лише вогонь у відповідь. Крім того, бойовики фактично виходять з режиму перемир'я.

Радимо ознайомитися Рівно 7 років тому: як почалась війна на Донбасі

Дії бойовиків на Донбасі: головне

  • Відтоді бойовики постійно відкривають вогонь по українських позиціях. Щоправда, спершу їхні обстріли були поодинокими, неприцільними та не становили небезпеку для життя українських захисників.
  • Через ескалацію на Донбас їздили головнокомандувач ЗСУ Русла Хомчак і президент Володимир Зеленський. Також кілька разів Україна терміново скликала мінську ТКГ.