Джерело: LB.ua

Віце-прем'єр Олексій Резніков, який також опікується реінтеграцією окупованих територій, заявив, що мінімальна сума для відновлення регіону – 22 мільярди доларів.

Важливо Реінтеграція Донбасу: що у своєму документі пропонує Міністерство тимчасово окупованих територій

Однак Резніков пояснив, що це думка Віденського інституту міжнародних економічних досліджень і вона може відрізнятися від фактичної суми збитків. Водночас віце-прем'єр зауважив, що це – приблизні цифри, однак те, що вони колосальні – факт.

Він пояснив, що наразі важко говорити про остаточну суму, адже невідомо, скільки у нас залишилося державного і комунального майна на окупованій території.

Не беруся гадати на кавовій гущі. Знаю, що весь процес обійдеться дуже дорого. Тому для нас важливо ще визначити, хто буде нести відповідальність за ці збитки. Тут відповідь очевидна – Росія, як держава-агресор і окупант,
– підкреслив Резніков.

Він припустив, що реінтеграція Донбасі триватиме приблизно 1 покоління, тобто 25 років. Однак, на думку Резнікова, це вимагатиме окремого розрахунку від експертів.

Актуально Повернення Донбасу займе 25 років: Арестович пояснив, чому так довго

Скільки грошей треба для відновлення Донбасу

  • Радник президента Зеленського з економічних питань Олег Устенко раніше заявив, що на відновлення окупованої частини Донбасу потрібно приблизно 10 мільярдів доларів. Це становить 5 – 7% ВВП України.
  • На думку радника глави держави, для того, аби відновити окуповані території Донецької та Луганської областей необхідно створити окремий фонд.
  • Окрім цього, для реінтеграції Донбасу знадобляться й гроші міжнародних донорів.