Найближчим часом планують змінити так званий "закон ДНР "Про деякі питання перетину тимчасової лінії фактичного розмежування силових структур і правоохоронних органів ДНР і держави Україна". У цьому начебто документі запропонують перелік категорій осіб, яким в'їзд-виїзд буде взагалі заборонений.

До теми Так звані "експерти" з ОРДЛО: Україна й ОБСЄ обговорять участь цих людей на засіданнях ТКГ

Для перепустки братимуть відбитки пальців та перевірятимуть зв'язки

Для того, аби потрапити на тимчасово окуповані території або виїхати звідти, доведеться показати спеціальну перепустку. Її оформити потрібно у "органах внутрішніх справ ДНР". Отримати її зможуть ті, кому виповнилось 18 років, термін дії – пів року.

Проте окупанти для цього хочуть брати у людей відбитки пальців, фотографувати та ба більше – перевіряти особисті зв'язки заявника.

Перепустку треба оформляти окремо і на транспорт

Якщо людина перетинатиме лінію розмежування на транспорті, то спецперепустку треба буде оформляти і на автівку. Розглядатимуть заявки так звані "органи внутрішніх справ ЛНР" протягом 15 днів.

В українській делегації у Тристоронній контактній групі повідомили, що на аналогічний крок можуть піти і в так званій "ЛНР". Це окупанти роблять, аби ще більше віддалити жителів тимчасово окупованих територій від вільної України.

Читайте також Грубі порушення бойовиків: в ООС кажуть про можливий зрив перемир'я на Донбасі

На КПВВ "Щастя" побував Шарль Мішель

Зазначимо, що 2 березня на КПВВ "Щастя" разом з президентом Володимиром Зеленським побував і голова Європейської ради Шарль Мішель. Він зазначив, що ЄС розпочинає нову програму для економічно розвитку та надання державних послуг у цьому регіоні. Це також включатиме фінансування пунктів в'їзду-виїзду.

Україна, зауважив Мішель, як і міжнародна спільнота вживає усіх заходів, аби покращити ситуацію на лінії розмежування. Цього не дочекались від Росії.