У штабі зазначають, що продукування постановочних та неправдивих новин вже стало візитівкою ЗМІ збройних формувань Росії на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

Читайте також Україна відправила на окупований Донбас гуманітарну допомогу

Як самі постановочні репортажі змімають ЗМІ окупантів

Вранці 1 березня бойовики закрили район провокацій для моніторингової групи ОБСЄ і не пропускали їх у зазначений район протягом 5 годин.

У період між 15:15 і 15:43 команда місії зафіксувала 33 вибухи невизначеного походження приблизно за 2 – 5 кілометрів на захід, північний захід і північ. Саме цього і хотіли досягти творці фейкових новин.

Після фіксації вибухів патруль СММ ОБСЄ, не дочекавшись дозволу на перетин лінії розмежування, повернувся на непідконтрольну Україні територію у Донецьку.

Водночас зі сторони збройних формувань окупантів здійснювалося масове тиражування фейків щодо обстрілів населених пунктів Оленівка та Старомихайлівка. ЗСУ звинувачували у застосуванні мінометів калібру 120 та 82 міліметрів.

Сфабрикована картинка руйнувань будівель та знеструмлення 2 населених пунктів через потрапляння в електропідстанцію заполонила усі сайти та телеграм-канали, підконтрольні владі ОРДЛО,
– зазначають у штабі.

Як Україна реагує на фейки бойовиків

Там також припускають, що такі скоординовані дії збройних формувань Росії є продовженням маніпуляцій щодо роботи КПВВ "Новотроїцьке" та спробами дискредитувати українську сторону на тлі успішного пропуску гуманітарної допомоги в ОРДЛО.

Наголошуємо, ЗСУ не мають жодного відношення до обстрілів та вибухів, про які твердять ЗМІ ОРДЛО,
– зазначають у штабі.

Україна та її Збройні сили прагнуть мирного вирішення конфлікту і докладають усі зусилля, щоб досягти миру і звільнити тимчасово окуповані території від бойовиків.

Радимо ознайомитися У "Білу книгу" української розвідки, яка розізлила Кремль, додали російський переклад