Пушилін переконує, що ще один "референдум" буде свідчити про "механізм прямої демократії". Про це він сказав у коментарі російським ЗМІ, пише 24 канал.

Важливо У Слов'янську засудили організатора "референдуму ДНР" у 2014 році

Новий псевдореферендум

У такий спосіб російські бойовики хочуть звернути увагу світу на "прихильність Донбасу до повної поваги норм і принципів міжнародного права",

Саме з цією метою була виражена готовність сприяти будь-яким міжнародним спостерігачам у разі, якщо буде прийнято рішення про проведення процедури вираження, а вірніше – підтвердження волі народу Донбасу,
– заявив ватажок бойовиків.

Про повернення до гарячої фази війни на Донбасі

Пушилін також зазначив, що його бойовики нібито готові до нового загострення на фронті. Крім того, він пригрозив Україні відповіддю в разі обстрілу. Пушилін вкотре переклав відповідальність за зрив режиму тиші з терористів на Україну і звинуватив нашу країну в недотриманні мирних домовленостей.

Зауважимо, що насправді наша країна, на відміну від бойовиків, не причетна до ведення вогню по житлових кварталах. Це неодноразово підтверджували міжнародні спостережні місії.

Перемир'я на Донбасі: що варто знати

  • З липня 2020 року на Донбасі діє нове перемир'я. Однак окупанти регулярно його порушують, щодня обстрілюючи позиції українських захисників.
  • Здебільшого обстріли мають провокативний характер, отож українські захисники на них не відповідають. Однак окупанти, як і раніше, забирають життя українських героїв.
  • На Сході України впродовж важкого 2020 році загинули щонайменше 75 військових.