Джерело: 24 канал

Також охорона не пускає журналістів до кіностудії Довженка, у якій розташована студія телеканалу ZIK.

Головне Зеленський на 5 років ввів санкції проти Тараса Козака – соратника Медведчука

Блокування кіностудії Довженка: що відомо

Ефір Zik, 112 та Newsone заблокували на мережевих платформах. Зокрема, вони недоступні на Megogo та Sweet.tv. Телеведуча Діана Панченко перед цим в ефірі заявила, що павільйон студії Довженка (там розташований знімальний майданчик) оточило щільне кільце охорони. Про це розповіли у телеграмі Klymenko Time.

Водночас телеканал ZIK, який в ефірі вже побачити не можна, транслює сигнал у ютубі – там обговорюють якраз санкції, запроваджені проти Тараса Козака, та блокування пов'язаних із ним ЗМІ. Але доступ до знімального майданчика обмежений – на вході до Довженка стоїть охорона, яка нікого не пропускає.

Журналісти телеканалу NewsOne Андрій Лащ і Алла Жізневська, як пише "Политика Страны", все ж прорвалися в кіностудію. Хоча охорона й відмовлялася відкривати ворота. Журналісти вимагали показати письмове розпорядження із забороною впускати гостей чи працівників каналу, але його начебто не продемонстрували.

Заборону з боку охорони кіностудії Довженка на проїзд автомобілів та журналістів підтвердили у телеграмі PavlovskyNews. Один з охоронців розповів журналістам, що є такий "наказ зверху", але кілька людей силою прорвалися на територію. І тепер, мовляв, він чекає підмогу, аби вигнати журналістів.

Блокування каналів Медведчука і санкції проти Козака: головне

  • 2 лютого РНБО (Рада національної безпеки й оборони) запровадила персональні санкції на 5 років проти представника "Опозиційної платформи – За життя". Саме йому належать телеканали 112, Zik та Newsone, які фактично контролює кум російського президента Володимира Путіна Віктор Медведчук.
  • Зеленський негайно підписав указ про введення санкцій, зазначені телеканали вже припинили мовлення. Їхнє керівництво переконане, що все це – незаконно, і буде оскаржувати рішення РНБО в судах.

До слова Фракція ОПЗЖ планує захопити телеканал "Рада", – Лещенко

Санкції РНБО проти Тараса Козака / Інфографіка 24 каналу
Санкції РНБО проти Тараса Козака / Інфографіка 24 каналу