Джерело: Представництво України при Раді Європи

Постійне представництво України при РЄ на своїй сторінці у фейсбук заявило про призначення Норлова головою Офісу в Україні. Про це оголосила Генеральна секретарка Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич.

Важливо Чому ПАРЄ критикують Росію, але не позбавляють її делегацію повноважень: відповідь Мезенцевої

Хто привітав Норлова

► Постійний представник України в Раді Європи Борис Тарасюк схвалив його кандидатуру. Він привітав данського дипломата з досвідом із початком роботи.

Туреччина також приєдналась до вітань з нагоди призначення нового Голови Офісу РЄ в Україні, йдеться у повідомленні.

► Водночас, постійна делегація Верховної Ради у ПАРЄ привітала рішення про призначення і заявила про очікування на прибуття Норлова до Києва. Про це вони повідомили у фейсбуці.

Очікуємо на активну співпрацю з Офісом Ради Європи в України та розширення палітри програм Ради Європи для України! Члени Постійної делегації будуть раді зустрічі з новим очільником Офісу в найближчий час,
– йдеться у повідомленні.

Окрім цього Генеральний Секретар Ради Європи повідомила, що припиняють мандат Спеціального радника Генсека з питань України Режі Брія та подякувала за його роботу.

Що відомо про офіс Ради Європи?

Офіс Ради Європи в Україні сприяє реалізації місії Ради Європи в країні щодо захисту прав людини, а також підтримки демократії та забезпечення верховенства права. Крім цього, він здійснює координацію та забезпечує реалізацію проєктів і програм співробітництва.

Наразі Офіс координує реалізацію в Україні 17 різних тематичних проєктів Ради Європи, зокрема 4 проєктів за фінансової підтримки Європейського Союзу.