Про це Тимошенко повідомив під час спілкування з журналістами в рамках форуму "Україна 30".

До теми Виконати неможливо: Єрмак пояснив позицію України щодо мінських домовленостей

Питанням формату займається Єрмак та МЗС

Заступник голови ОПУ наголосив, що безпосередньо цими питаннями займається сам Андрій Єрмак, а також Міністерство закордонних справ. Проте Тимошенко зауважив, якщо президент Зеленський сказав про можливу зміну формату, то це означає, що у глави держави є план.

Як ми раніше казали, якщо ми побачимо, що це (чинний формат переговорів – 24 канал) не йде нікуди і ми не можемо дійти до якоїсь згоди, або хоча б зробити крок вперед, то буде переглядатись,
– зазначив Тимошенко.

Карти у міжнародній політиці наперед не відкривають, – Тимошенко

За словами заступника Єрмака, карти у міжнародній політиці так не відкривають. Так, перед поїздкою на переговори "нормандської четвірки" усі розпитували, з яким планом їде Україна, проте розповідати деталі наперед не можна.

Саме для цього і нормандський формат, і інші формати. Це перемовини за столом, де ти перебуваєш з лідерами країн,
– пояснив Тимошенко.

Читайте також Питання війни в кабінеті однієї людини – Путіна, – Данілов

В Офісі Президента наголосили, над питаннями Криму та Донбасу працює велика група фахівців, які щоденно вирішують певні проблеми. Щодо окупованого півострова, то повідомив Тимошенко, незабаром наступні кроки озвучить сам президент – 26 лютого у День спротиву російській окупації Криму.

Резніков теж за модернізацію мінських домовленостей

Зазначимо, що раніше на необхідності модернізувати мінські домовленості неодноразово наголошував віцепрем'єр та учасник української делегації в ТКГ Олексій Резніков.

Також значне загострення ситуації на Донбасі обговорили на засіданні РНБО 19 лютого. Обговорення відбулось у закритому режимі. Проте секретар РНБО Олексій Данілов повідомив, що вирішили повернутись до 5 сценаріїв, запропонованих ще у 2019 році.