Про це мовиться у відповіді Офісу генерального прокурора на запит "РБК-Україна".

Актуально Не наші, а їхні, – Зеленський про закриття ZIK, NewsOne і "112 Україна"

СБУ розслідує справи ще з 2019 року

ЗМІ поцікавились, чи правоохоронці відкрили кримінальні провадження щодо Козака та Медведчука, які могли вплинути на введення санкцій РНБО.

У відповіді Офісу генпрокурора мовиться, що головне слідче управління СБУ ще з липня 2019 року розслідує справу щодо підготовки до державної зради, заволодіння корпоративними правами юридичних осіб для створення медіаресурсу та легалізації злочинних доходів.

Мовиться і про фінансування тероризму

Ще одне досудове розслідування проводять щодо "можливої причетності бенефіціарних власників низки українських медіаресурсів до фінансування оборонного комплексу Росії". Отож це стосується фінансування тероризму.

За результатами проведення повного і всебічного досудового розслідування, а також проведення ряду слідчих (розшукових) дій у кримінальному провадженні буде прийнято рішення відповідно до вимог закону,
– зазначили прокурори.

Чи пов'язано з цими справами рішення РНБО – невідомо

У відомстві Ірини Венедіктової, проте, не відповіли, чи мали ці кримінальні справи вплив на рішення РНБО щодо ухвалення санкцій проти Козака та його телеканалів. У цьому випадку прокурори послались на таємницю слідства.

До теми Офшори через Росію та Білорусь: Козак купував "112 Україна" та NewsOne за 103 мільйони, – ЦПК

Головне про санкції проти Козака та його телеканалів

Санкції проти Тараса Козака
Головне про санкції проти Тараса Козака / Інфографіка 24 каналу