Джерело: НАБУ

Прокурор ОГП 27 січня 2021 року перекваліфікував злочин, який інкримінують екснародному депутату, на некорупційний, попри наявність значної кількості доказів у справі. Як вказано у повідомленні, вони свідчать про надання Татаровим хабаря.

Читайте також Проєкт захисту Татарова: чи перейде справа остаточно під контроль СБУ

Оскільки експертизу у справі проводили за фактом кримінального правопорушення, підслідного НАБУ, то саме цей орган повинен розслідувати справу навіть після зміни кваліфікації.

Створено формальні підстави для усунення детективів НАБУ від розслідування резонансного злочину, співучасником якого є заступник керівника Офісу Президента,
– мовиться у повідомленні.

Директор НАБУ вже надіслав до Офісу генпрокурора постанову про необхідність доручення розслідування у цій справі детективам Національного бюро. Однак наразі генпрокурорка Ірина Венедіктова не виконала це рішення.

До теми Я б не порівнював Азарова з Татаровим, – Єрмак пояснив, чому досі не звільнив свого заступника

У НАБУ також повідомили, що Офіс генпрокурора фактично заблокував можливість оскарження в Апеляційній палаті Вищого антикорупційного суду незаконне рішення про зміну підслідності у цьому кримінальному провадженні.

Зокрема, це зробили начебто під приводом розслідування дій Венедіктової з незаконної зміни прокурорів САП у провадженні НАБУ.

Справа Татарова: коротко

  • Заступника голови Офісу Президента Олега Татарова підозрюють у корупції. Зокрема, мовиться про справу щодо квартир Національної гвардії й збитки у розмірі 81 мільйона гривень.
  • Колишній власник "Укрбуд Девелопмент" Максим Микитась підтвердив, що раніше Татаров працював в його компанії як "фахівець зі схем".
  • Напередодні обрання запобіжного заходу Офіс генпрокурора передав справу Татарова до СБУ.
  • Щодо генпрокурорки Ірини Венедіктової відкрили кримінальне провадження за можливе незаконне втручання у розслідування.