58-річного "антимайданівця" визнали винним у замаху на вбивство, нападі на правоохоронця, а також у зберіганні вогнепальної зброї.

Дивіться також У Харкові поліція затримала антимайданівця "Топаза", але одразу відпустила

Крім засудження та фактичного позбавлення від відбування покарання Цапліна зобов'язали виплатити понад 1,5 мільйона гривень 23-річному одеситу Євгену Кіпоренку, який залишився інвалідом внаслідок замаху, а також сплатити 112 тисяч поліцейському Сергію Кардашу та самому Андрію Юсову, котрого злочинець хотів вбити.

Що відомо про замах на кандидата в нардепи в Одесі

  • Як встановили слідчі, Цаплін працював охоронцем у ПТУ та симпатизував проросійським діячам. Через це він вирішив вбити керівника обласного осередку "УДАРу" Андрія Юсова.
  • Злочинець чекав, коли політик вийде з під'їзду, але сплутав його з сусідом Євгеном Кіпоренком.
  • Всадивши 3 кулі з бойового ПМу у спину потерпілому, Цаплін намагався втекти, але його зупинив Кардаш.
  • "Антимайданівець" намагався застрелити й правоохоронця, який став свідком події. Але пістолет не вистрелив.

Вже засуджували до 15 років

У 2015 році Цапліна вперше визнали винним у скоєнні тяжкого злочину. Тоді у Приморському суді його засудили до 15 років позбавлення волі. Але адвокати злочинця подали апеляцію.

Вже в суді другій інстанції чоловіку змінили вирок до 12 років перебування за ґратами.

Однак і після цього злочинець не потрапив до тюрми. У Вищому спеціалізованому суді з розгляду цивільних і кримінальних справ вирішили повернути обвинувальний акт відносно Цапліна, оскільки при першому розгляданні справи обвинуваченому не пояснили особливості розгляду кримінального провадження судом присяжних.

При повторному розгляді судді не могли призначити більш серйозного покарання, аніж було винесене в апеляції, тому злочинця покарали на 12 років позбавлення волі.

Дивіться відео винесення вироку Володимиру Цапліну в Одесі: