Постраждав будинок на розі вулиць Старопортофранківської і Торгової в історичному центрі Одеси. Площа обвалення склала приблизно 150 квадратних метрів.

Читайте також В Одесі поліція накрила бордель, який утримували 20-річна дівчина та 41-річний чоловік: відео

Обвалилась частина фасадної стіни і дах двоповерхового будинку. Колись у ньому розташовувалась фабрика морозива "Полярна зірка".

Від уламків постраждали 3 торгові павільйони, які розташовані біля будівлі. Жертв і постраждалих, на щастя, немає.

В Одесі обвалилась будівля колишньої фабрики морозива: дивіться фото

Всі фотографії належать виданню "Думская"

У мерії стверджують, що вже зв'язалися з власником будівлі, який пообіцяв уже в першій половині дня почати розбирати аварійну стіну, щоб не допустити подальшого обвалення.

Історія будинку

  • Його звели в 1892 – 1894 роках за проєктом архітектора Семена Ландесмана. Спочатку в ньому розміщувалася жіноча гімназія.
  • Пізніше в будівлі працювала профтехшкола, в якій готували будівельників. Тут навчався Сергій Корольов – відомий вчений, конструктор у сфері ракетобудування та космонавтики, його фанатом є Ілон Маск.
  • Фабрика морозива працювала до початку 2000-х. У 2002 році її дирекція продала будинок й увесь комплекс. Фабрику тоді оцінили в 600 тисяч гривень. Але навіть і ця смішна сума в касу підприємства не надійшла.
  • Згодом цю угоду підтвердили господарські суди всіх інстанцій. Устаткування демонтували і вивезли в невідомому напрямку, а будівлю – між іншим, пам'ятник архітектури – перепродали.

Зараз територія закрита, але вона не охороняється.