Комітет Верховної Ради України з питань організації державної влади в п'ятницю збирається на екстрене засідання. Основна тема заходу – ветований президентом закон про держслужбу 4531.

До теми Зеленський ветував закон про проведення конкурсів на держслужбу

Докладніше про засідання комітету

Про це розповів заступник голови органу, народний депутат від "Слуги народу» Олександр Качура. За його словами, засідання комітету призначено екстрено. Розпочнеться воно о 9:15.

Пропозиції президента або враховуються, або треба долати вето президента (300 голосів). Зрозуміло, що пропозиції президента буде враховано,
– зауважив Качура.

Зверніть увагу Спроба номер 3: Верховна Рада може повернутись до призначення Вітренка віцепрем'єром

Ветування закону про державну службу та стосунок до нього Вітренка: головне

  • Володимир Зеленський ветував його 18 лютого. Повна назва закону "Про внесення змін до деяких законів України щодо відновлення проведення конкурсів на зайняття посад державної служби та інших питань державної служби".
  • Раніше Рада проголосувала лише за невелике розширення повноважень. А саме за поправку, яка дає право виконувачу обов'язків міністра ухвалювати рішення щодо розпорядження бюджетними коштами
  • Також виконувачу обов'язків дозволили підписувати накази міністерства, у разі якщо він перебуває в такому статусі до 60 днів.
  • Передусім це було зроблено з тією метою, щоб Вітренко зміг підписати накази про виплату заборгованості з зарплат шахтарям.
  • Співавтор закону, народна обраниця від "Батьківщини» Олена Шкрум заявила, що Юрій Вітренко зможе протягом 60-ти днів виконувати обов'язки міністра з питань енергетики з обмеженими повноваженнями після набуття чинності закону 4531. Новий "відлік" у 60 днів розпочнеться після вступу в дію закону.