Зокрема, Україна підписала меморандуми про взаєморозуміння між Фондом державного майна України та інвестиційним фондом Mubadala.

Читайте також Зеленський в ОАЕ підписав низку важливих угод: що саме

Що відомо про ці меморандуми

Вони спрямовані на поглиблення співпраці в межах опрацювання перспективних інвестиційних проєктів та участі еміратської сторони у програмі приватизації державної власності в Україні.

На всіх міжнародних зустрічах я закликаю інвестувати в Україну. Наша держава має величезний потенціал: геополітичне положення, природні ресурси, освічені люди,
– зазначив Зеленський.

Президент додав, що зараз сприятливий час реалізовувати цей потенціал і створювати сильну економіку.

Він також наголосив, що залучення інвестицій – це ключ до економічного зростання України. Тож підписання меморандуму з фондом Mubadala уряду Абу-Дабі про наміри інвестувати в Україну – надзвичайно важливий крок.

Зверніть увагу Зеленський домовився про економічну співпрацю з ОАЕ: чого вона стосується

Які ще документи підписали

  • Міністерство цифрової трансформації підписало меморандум з компанією INTELMAX Management Consulting. Він передбачає співпрацю щодо створення платформи для обміну інтелектуальною власністю на основі блокчейну Fantom, який забезпечить підвищену безпеку та прозорість. У планах – впровадження блокчейн-технологій у державні процеси та послуги.
  • Документи у галузі оборони, у межах яких обговорювали можливість побудови спільних заводів за межами України.
  • Меморандум в аграрній сфері, який передбачає створення агрохабу і трейдингової компанії з метою забезпечення продовольчої безпеки.
  • Крім того, 18 українських приватних компаній, серед яких "Інтерпайп", Dragon Capital, ДТЕК, Unit City, EastOne, UMG, Ufuture, Fortior, підписали меморандуми з державним інвестфондом Mubadala.

Загальна вартість підписаних меморандумів та контрактів перевищує 3 мільярди доларів.