Таку інформацію оприлюднили у пресслужбі Міноборони, посилаючись на дані розвідки. Відомство опублікувало звіт щодо ситуації в районі проведення ООС.

Читайте також Десятки загиблих та сотні обстрілів: Хомчак переконаний, що на Донбасі триває режим тиші

За даними міністерства, командування збройних сил Росії продовжує використовувати неконтрольовані Україною ділянки кордону на Донбасі, аби надавати підтримку окупантам.

Зауважимо, що лише від початку лютого з Росії на тимчасово окуповану територію у Донецькій та Луганській областях завезли понад 2,3 тисячі тонн пального.

Водночас здійснювалась ротація кадрових російських офіцерів на командних посадах з'єднань і частин першого та другого армійських корпусів,
– наголосили у Міноборони.

Загострення ситуації на Донбасі

  • Російські найманці не припиняють вести вогонь по позиціях військових ЗСУ. Попри домовленості щодо перемир'я, вони продовжують обстріли.
  • 22 лютого через обстріл із ручного протитанкового гранатомета загинув старший солдат Сергій Петраускас. Ще один воїн отримав поранення.
  • Доба 23 лютого також почалася неспокійно. Окупанти вже тричі рази гатили по позиціях ЗСУ. Біля Зайцевого загинув український захисник.