Телеканал вже відключили від мовлення на супутнику та наразі відключають у кабельних мережах. Про це в ефірі нового медіа розповіли його працівники.

До теми В ефірі Лукаш і Добкін: в Україні почав мовити новий медведчуківський канал

Які провайдери вже блокують "Перший незалежний":

  • Oll.tv;
  • Lanet.

"Телекомунікаційні та кабельні провайдери, а також супутникові оператори отримали вимогу від СБУ не надавати ніяких послуг телеканалу, попри чинні угоди", – заявили в ефірі "Першого незалежного".

Що в РНБО кажуть про мовлення нового каналу

  • Раніше під час брифінгу секретар РНБО Олексій Данілов прокоментував старт мовлення "Першого незалежного".
  • Він підкреслив, що будь-який канал неодмінно потраплятиме під санкції, якщо порушить законодавство України.
  • Водночас, за його словами, питання "Першого незалежного" 26 лютого РНБО не розглядало. Мовляв, відомство працює лише з фактами.
  • "Щодо супутників – це господарські справи людей, які цим займаються. Ми до цього не маємо відношення", – пояснив Данілов.

Коротко про новий медведчуківський канал

► Його створили на базі львівського регіонального каналу "Перший незалежний", який напередодні викупило ТОВ "Медіахолдинг "Новини". Про це свідчать дані Єдиного державного реєстру.

► Вищезгадану ТОВку зареєстрували 18 лютого, буквально за 2 тижні після блокування ZIK, NewsOne та "112 Україна". Її акціонерами є 100 людей, пов'язаних з цими медіа.

► Раніше "Перший незалежний" перебував у власності ТОВ "Тайм медіа", керівником якого є Роман Любицький. Інформацію про продаж він не підтвердив, але водночас не спростував.

В Україні запрацював новий медведчуківський канал / Інфографіка 24 каналу
В Україні запрацював новий медведчуківський канал / Інфографіка 24 каналу