Найважливіші новини України та світу за суботу, 26 грудня

Івано-Франківську ОДА очолив Андрій Бойчук

Президент Володимир Зеленський 24 грудня підписав указ про призначення Бойчука новим керівником Івано-Франківської ОДА. До речі, уряд погодив призначення чиновника ще 16 грудня.

До теми Уряд погодив призначення Бойчука главою Івано-Франківської ОДА

Своїми пріоритетами новий керівник ОДА визнав підтримку лікарень, розвиток туризму, модернізація Івано-Франківського аеропорту тощо.

Що відомо про Бойчука

  • Новий очільник ОДА закінчив Івано-Франківський державний технічний університет нафти й газу за спеціальністю інженер-механік.
  • З 2010 року він обіймав різні посади у компанії "Укртрансгаз".
  • Впродовж 2014 – 2015 років Бойчук був директором Департаменту з питань функціонування та реформування нафтогазового сектору Міненерго.
  • Чиновник був активним учасником Революції Гідності. Крім того, з 2014 року він займався волонтерством.

Зеленський призначив нового керівника Івано-Франківської ОДА
Зеленський призначив нового керівника Івано-Франківської ОДА / Фото Офісу Президента

Заяви Гетманцева

Протести ФОПів

Голова комітету Ради з питань фінансів, податкової й митної політики Данило Гетманцев різко висловився щодо протестів ФОПів на Майдані Незалежності. Зокрема, чиновник вважає, що організатори дійства граються у політику і відмовляються йти на компроміс.

До речі "Квартал 95" жартами відповів ФОПам за протест під своїм концертом: відео

Він заявив, що фіскалізація необхідна Україні та порівняв досвід сусідньої Польщі.

У наших бізнесменів, які там (у Польщі – 24 канал) організовують бізнес, не виникає питань, а чому, власне кажучи, вони у Варшаві повинні видавати чек,
– наголосив Гетманцев.

Гетманцев про локдаун

За словами чиновника, єдиним правильним рішенням для зменшення поширення коронавірусу є запровадження повного локдауну. Мовиться і про заборону роботи громадського транспорту.

Гетманцев зауважив, що "половинчасті" обмеження не дають необхідного ефекту. Через це політик є прихильником жорсткого локдауну.

Гетманцев виступає за жорсткий локдаун в Україні
Гетманцев виступає за жорсткий локдаун в Україні / Фото зі сторінки чиновника у фейсбуці

Стрілянина у Берліні

У Берліні о 4 годині ранку 26 грудян поблизу офісу Соціал-демократичної партії трапилася стрілянина. Внаслідок інциденту постраждали 4 людей.

Важливо Стрілянина у Берліні: правоохоронці назвали причину

Деталі події

  • Серйозні поранення отримали 3 людей, їх відвезли у лікарню.
  • Ще одного чоловіка дістали з сусіднього каналу Ландвер. У постраждалого виявили травму ноги. За даними поліції, він сам стрибнув у воду.
  • Причиною інциденту стала сварка між чоловіками, які належать до "середовища організованої злочинності".
  • Правоохоронці відкрили кримінальні справи за підозрою у замаху на вбивство.

У МЗС України закликали наших громадян оминати район вулиці Штреземаннштрассе. Наразі у відомстві встановлюють, чи були серед постраждалих українці.

стрілянина у берліні
У столиці Німеччини трапилася стрілянина / Фото DPA

стрілянина у берліні
Внаслідок події постраждали 4 людей / Фото Spreepicture

Вакцину від COVID-19 отримали всі країни ЄС

26 грудня вакцину від коронавірусу доставили у всі країни Європейського Союзу. Вже 27 грудня у державах розпочнеться безкоштовне щеплення населення.

Ми починаємо перегортати сторінку важкого року. Сьогодні день доставки, а завтра вакцинація проти COVID-19 почнеться по всьому ЄС,
– сказала голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн.

Зауважимо, в Угорщині вакцинацію розпочали вже 26 грудня. Найпершою щеплення отримала лікарка центральної лікарні "Дель-Пешт" Адріенна Кертес.

У Німеччині напередодні вакцинації активізувалися шахраї. Вони телефоном пропонують людям купити вакцину за 6 тисяч євро, хоча вона буде абсолютно безкоштовною. Правоохоронці закликали населення бути пильними та не довіряти зловмисникам.