Найважливіші новини України та світу за четвер, 7 січня:

Актуально Напередодні Різдва в Україні зафіксували 8 997 нових хворих на коронавірус

Локдаун в Україні не скасують

Володимир Зеленський провів нараду, на якій ухвалили остаточне рішення щодо запровадження локдауну в Україні з 8 січня.

На нараді були присутні глава Міністерства охорони здоров'я Максим Степанов та прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Зеленський наголосив, що зимовий карантин буде менш суворим, аніж локдаун навесні 2020 року.

Однак ми збиваємо одразу хвилю зростання кількості хворих після новорічних свят і паралельно прискорюємо отримання якісної зареєстрованої вакцини, схваленої ВООЗ,
– заявив президент.

Що сказав прем'єр

  • Шмигаль розповів, що в Україні уже 3 день поспіль зростає кількість заражених коронавірусом.
  • Однак локдаун не буде надто суворим. У країні працюватиме громадський транспорт та функціонуватимуть підприємства.

Що сказав глава МОЗ

  • Степанов наголосив, що у країнах, де на час новорічних свят не ввели локдаун, упродовж 14 днів суттєво зростає кількість заражених.
  • Окрім того, в Україні фіксують негативні коронавірусні тенденції. Інкубаційний період скоротися до 7 – 8 днів, а серед заражених все більше молодих людей.
  • Також не варто забувати про сезонне зростання кількості хворих на грип. Карантин допоможе стабілізувати ситуацію, адже сезонна епідемія грипу створює додаткове навантаження на медичну систему в Україні.

Зауважте Коронавірус може стати хронічним захворюванням

Байдена оголосили переможцем президентських виборів

У США під час спільної сесії Конгресу офіційно оголосили, що Джо Байден переміг на президентських виборах у США. Після інавгурації 20 січня Байден стане 46 президентом США.

Режим надзвичайної ситуації у Вашингтоні, який запровадили 6 січня, триватиме до інавгурації.

Його довелося запровадити через дії прихильників Трампа. Вони 6 січня штурмували будівлю Капітолію, де засідав Конгрес. За даними поліції, жертвами заворушень могли стати щонайменше 4 людей. Наразі встановлено особу однієї загиблої – це Ешлі Беббіт – ветеранка Повітряних сил США.

Президент України Володимир Зеленський вже відреагував на події у Вашингтоні. Український лідер заявив, що рішуче засуджує насилля, спрямоване проти "найбільшої демократичної установи у світі".

Ми рішуче засуджуємо безпрецедентне насильство проти найстарішої та найбільшої демократичної установи у світі – Конгресу США. Нехай Бог продовжує благословляти Сполучені Штати Америки та нового президента,
– наголосив Зеленський.

У Міністерстві закордонних справ України наголосили: США потрібно якнайшвидше відновити верховенство права

Байдена офіційно оголосили президентом США: дивіться відео

Актуально Байден обрав кандидата на посаду генпрокурора: що про нього відомо

Ізраїль спростував "підпільну вакцинацію" українських політиків

У Міністерстві охорони здоров'я Ізраїлю заявили, що "підпільна вакцинація" українських політиків є фізично неможливою. Наявна вакцина від коронавірусу вимагає особливих умов транспортування.

Вакцини потребують глибокого заморожування. Неможливо, щоб хтось їх непомітно транспортував,
– наголосили у міністерстві.

Окрім того, ізраїльська сторона запевнила, що наразі не планує починати розслідування через чутки про "контрабанду вакцину від коронавірусу". Її нібито таємно транспортували з Ізраїлю до України.

Політик Михайло Бродський раніше заявив, що українські політики начебто таємно вакцинуються від коронавірусу у київській клініці пластичної хірургії.

Президент Володимир Зеленський доручив Службі безпеки України перевірити інформацію. Український лідер наголосив: "за контрабанду і контрафакт має бути покарання".

Читайте також У Норвегії померли двоє людей, які отримали щеплення вакциною Pfizer від коронавірусу

Ілон Маск став найбагатшим у світі

Засновник компаній SpaceX та Tesla Ілон Маск очолив список найбагатших людей планети. Тривалий час він перебував на 2 позиції, поступаючись власнику Amazon Джеффу Безосу.

Наразі статки Маска становлять 188,5 мільярда доларів. Лише упродовж 2020 року мільярдер отримав 150 мільярдів доларів. У Bloomberg вже заявили, що, вочевидь, успіх Маска – це найстрімкіше збагачення в історії людства.

Сам Маск прокоментував свою перемогу словами "так дивно" і "що ж, повертаємося до роботи".

Мільярдер раніше заявляв, що головним призначенням його статків є прискорити перетворення людства на космічну цивілізацію.

Цікаво У Китаї компанія EHang запустила екскурсійні польоти на аеротаксі: подробиці, відео

Окупований Севастополь співав українські колядки

На Різдво у храмах окупованого Севастополя колядували та щедрували українською мовою. Люди заспівали "Добрий вечір тобі", "Нова радість стала", "Пречиста Діва сина породила", "На небі зірка", а також "Тиха ніч, свята ніч".

Виконувати різдвяні пісні саме українською вже стало доброю традицією для Севастополя. Зокрема, у 2019 році вихованці недільних шкіл міста заспівали "Щедрика" українського композитора Миколи Леонтовича.

 Різдво в окупованому Криму
Різдво в окупованому Криму / Фото "Крим. Реалії"