Колишньому виконувачу обов'язки голови Укравтодору інкримінують умисне невиконання службовою особою законних рішень та постанови суду, а також перешкоджання їх виконанню. Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

До теми У Польщі українець напав з ножем на поліцейських та поранив свого земляка: що відомо

Деталі повідомлення

За даними слідства, виконувач обов'язки голови агентства упродовж 2017 – 2019 років умисно не виконував рішення місцевого та Верховного Суду, активно перешкоджаючи їх виконанню.

Мовиться про поновлення в одній з областей України на посаді начальника Служби автомобільних доріг, зазначили у повідомленні.

"Внаслідок таких дій державним виконавцем на Державне агентство автомобільних доріг України накладено штрафи, а також попереджено колишнього посадовця про кримінальну відповідальність за невиконання судових рішень", – зауважила пресслужба Офісу Генпрокурора.

Водночас у повідомленні мовиться, що на початку вересня 2019 року держвиконавець завершив виконавче провадження – у зв'язку з повідомленням про вчинення кримінального правопорушення.

Натомість наприкінці вересня того ж року (2019 – 24 канал) посадовець за власним бажанням припинив свої повноваження в.о. Голови Укравтодору та повернувся до Республіки Польща,
– зазначили у пресслужбі.

Також в Офісі Генпрокурора додали, що на території Польщі Новака затримали за вчинення тяжких корупційних кримінальних правопорушень.

Що відомо про справу Новака

  • 22 липня 2020 року ексголову Укравтодору Славоміра Новака затримали у Польщі, його звинувачують у корупції.
  • Проти Новака розпочали розслідування як в Україні, так і в Польщі. За даними слідства, на посаді голови Укравтодору він міг займатися злочинною діяльність.
  • 24 листопада 2020 року Апеляційний суд Варшави підтримав продовження арешту Новаку. Він залишатиметься у СІЗО щонайменше до січня 2021 року.