Водночас Лінде вже заявила про те, що Шведське головування ОБСЄ буде підтримувати роботу ТКГ й нормандського формату з метою відновлення суверенітету й територіальної цілісності України. Про це у фейсбуці повідомила заступниця глави МЗС України Еміне Джапарова.

До теми Обмін полоненими та втрати від "перемир'я": як змінилась війна на Донбасі за 2020 рік

Вона зауважила, що Україна вітає наміри шведської сторони зосередити зусилля на зміцненні поваги до безпеки європейського порядку та вирішенні конфліктів на просторі ОБСЄ.

Сподіваємось, що цей візит буде важливою нагодою чинній голові ОБСЄ побачити на власні очі наслідки триваючої збройної агресії та тимчасової окупації Російською Федерацією частин території України,
– мовиться в повідомленні.

За словами Джапарової, Україна покладає окремі надії на залучення ОБСЄ до роботи Кримської платформи. Вона додала, що в ході візиту планують детально обговорити практичні аспекти її реалізації.

Головування Швеції в ОБСЄ: що про це відомо

  • 1 січня 2021 року Королівство Швеція розпочало своє річне Головування в Організації з безпеки й співробітництва в Європі. Новою главою стала Анн Лінде.
  • В порядку денному на початку 2021 року будуть питання щодо врегулювання конфліктів і криз в країнах зони ОБСЄ, зокрема в Україні.