Для них немає вагомих підстав. Таку думку висловив військовий експерт Олег Жданов.

Зверніть увагу Гармаш виключив ймовірність приєднання Байдена до нормандського формату

За його словами, ключове питання – це вивід російських військ і передача кордону під наш контроль. Однак тут позиції України та Російської Федерації повністю протилежні.

Шанси на те, що зустріч у нормандському форматі може відбутись, майже дорівнюють нулю,
– вважає Жданов.

Він також додав, що сама Росія не розглядає можливості зустрічі у квітні 2021 року. Особливо, після заяв помічника Путіна Дмитра Козака про те, що вони хочуть письмове зобов'язання про припинення відкриття вогню у відповідь. Як наголосив військовий експерт, це зробити неможливо.

Про загострення на фронті

В Офісі Президента заявили, що загострення на фронті суттєво не вплине на переговори. Хоча просування в цих процесах немає. Як зазначив експерт, це тиск на політичне рішення президента Володимира Зеленського.

"Росія чітко розуміє, що Зеленський обіцяв мир, тому кожна втрата – це удар по іміджу не тільки президента, а і його обіцянок. Тому загострення – це прямий тиск через військові дії", – зазначив Жданов.

Як змусити Росію закінчити війну

Як наголосив експерт, ключовим у завершенні війни є вивід російських військ із території України. Як тільки вони покинуть нашу територію, подальше владнання конфлікту – це технічні питання.

Щоби до цього змусити Росію треба тиснути на сторони нормандського формату – Німеччину та Францію. Тут треба застосовувати будь-які важелі, оскільки вони не дуже прагнуть нам допомагати у війні, додав експерт.

Експерт пояснив, що не так із нормандським форматом: дивіться відео