Джерело: "Укрінформ"

Як зазначили у СБУ, наразі місце розташування Нескоромного невідоме.

​Важливо СБУ оприлюднила докази причетності Нескоромного до організації замовного вбивства

Раніше СБУ оприлюднила аудіозаписи, які підтверджують причетність експершого заступника голови СБУ Дмитра Нескоромного до організації замовного вбивства начальника Головного управління внутрішньої безпеки СБУ Андрія Наумова. За інформацією слідства, Нескоромний спільно зі співробітником Антитерористичного центру при СБУ Юрієм Расюком вирішили позбавити життя Наумова.

Хто такий Дмитро Нескоромний?

Він обіймав посаду заступника очільника СБУ з 1 липня по 8 листопада 2019 року. З 8 листопада по 13 березня 2020-го був першим заступником голови СБУ та начальником Головного управління по боротьбі з корупцією СБУ. Сьогодні ж перебуває в складі відомства, проте не займає жодної посади.

Зауважимо, що суд вже заарештував Расюка на 2 місяці без права застави. Слідчі в клопотанні про запобіжний захід зазначили, що нібито була імовірність смерті Наумова. Якщо вину Расюка доведуть, йому може загрожувати до 15 років ув'язнення або довічне.

Що відомо про замах на Наумова

  • 23 січня СБУ заявила про затримання співробітника штабу антитерористичного центру СБУ, який нібито готував вбивство іншого працівника СБУ. Організатор пропонував за вбивство 50 тисяч доларів.
  • Журналіст Юрій Бутусов назвав замовником експершого заступника голови СБУ Дмитра Нескоромного. Згодом цю інформацію підтвердили й слідчі СБУ.
  • В оточенні очільника СБУ Івана Баканова, на думку Бутусова, йдуть "кримінальні розбірки між групами впливу". В економічних підрозділах СБУ нібито існує практика вимагання. І саме боротьба за це стала причиною скандалу.
  • Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк стверджує, що за Нескоромним нібито стоїть ексголова ОПУ Андрій Богдан.
  • 27 січня СБУ заявила, що повідомила про підозру Нескоромного. Його оголошено у розшук. Також відомство опублікувало записи розмов Нескоромного, що підтверджують підготовку злочину.