Що каже Макар про причини вбивства Шеремета

Більшість причин пов'язані зі справами зниклих людей. Про це заявив ексспівробітник білоруського спецпідрозділу "Алмаз" Ігор Макар в інтерв'ю "Радіо Свобода". Саме він раніше оприлюднив плівки про "слід Білорусі" у вбивстві Шеремета.

До теми Вбивство Шеремета: білоруський інформатор Макар дав свідчення у Києві – відео

Макар додав, що Шеремет брав тісну участь у розслідуванні вибуху в мінському метро, що стався у 2011 році. Зауважимо, тоді загинули 14 осіб.

На мою особисту думку, після порівняння низки фактів і після розмови з українськими слідчими ми можемо говорити про ненависть Олександра Лукашенка до Павла Шеремета,
– наголосив білорус.

За словами спецназівця, разом ці фактори могли бути причиною усунення журналіста. Крім цього, Макар зауважив, що це було зроблено, як демонстративне вбивство.

До речі, чоловік зазначив, що після його свідчень розслідування справи може докорінно змінитись.

Вбивство Шеремета: коротко

  • Шеремета вбили 20 липня 2016 року. Журналіста підірвали, коли він їхав на автівці своєї цивільної дружини Олени Притули.
  • Слідство підозрює, що до справи можуть бути причетні колишній військовий та музикант Андрій Антоненко, волонтерка та медик Юлія Кузьменко та медсестра Яна Дугарь. Попри обурення суспільства, у грудні усім продовжили запобіжні заходи.
  • Проте у грудні 2020 року Макар оприлюднив аудіозаписи, на яких нібито білоруські спецслужби обговорюють майбутнє вбивство Шеремета.
  • Згодом Макара запросили до України для проведення слідчих дій. У січні він таки приїхав та дав свідчення.