29 грудня стало відомо, що Президент України Володимир Зеленський змінив склад РНБО (Рада національної безпеки та оборони). А саме – звільнив Сергія Кривоноса з посади заступника секретаря. Згодом в Офісі Президента пояснили 24 каналу це рішення глави держави.

До теми Арестович заявив, що Кривонос – свідок у справі про держпереворот, а його звільнення – не новина

Чому Кривоноса звільнили з РНБО: коментар з Офісу Президента

"Не можна бути на посаді, і водночас відверто руйнувати зсередини суть держави", – заявив радник очільника ОП Андрія Єрмака Михайло Подоляк. Він переконаний, що РНБО – місце не для політики, а для конкретної командної роботи.

Фахівець в РНБО повинен організовувати експертизу, оцінювати ризики, пропонувати рішення. Подоляк заявив, що "генерал Кривонос протягом тривалого часу не хотів або не міг цього робити", і що найгірше – "не працював у команді".

На мій погляд, цілком логічно і цілком нормально, що президент дав людині, яка не вважає себе частиною команди, можливість зайнятися чимось іншим,
– підсумував Подоляк.

Біографія Сергія Кривоноса звільнили з РНБО: що про нього відомо

За його словами, Зеленський цінує професіоналізм і готовий не звертати уваги на традиційний в українській політиці принцип "свій – чужий". Саме тому й "беручи до уваги бойовий досвід Сергія Кривоноса, Володимир Олександрович залишив його на роботі в РНБО". Нагадаємо, туди Кривоноса призначив ще п'ятий президент Порошенко.

На жаль, з кожним місяцем ставало все більш очевидним, що Кривоноса не цікавить командна робота на позиції заступника секретаря РНБО. Йому подобалося робити гучні політичні заяви й вступати в політичні суперечки,
– вважає радник глави ОП.

Коротко про звільнення Кривоноса

  • Президент Зеленський в одному з інтерв'ю, опублікованому зранку 25 грудня, говорив про ймовірну "мобілізацію усіх, і чоловіків, і жінок", якщо Росія почне повномасштабний наступ.
  • Пізніше цього ж дня, 25 грудня, на це відреагував Кривонос, який гостро розкритикував заяву президента. Мовляв, людей перед мобілізацією необхідно вчити – "ми ж не м'ясом воюємо".
  • І от 29 грудня Кривоноса звільнили з РНБО.