Таку думку в ефірі програми "Pro новини" озвучив ведучий 24 каналу Артем Овдієнко. Він переконаний, що більшість людей на півострові проголосують проти повернення окупованої території Україні.

Цікаво Як Росія анексувала Крим: ретроспектива розгубленості і зради

"От припустимо – що вже завтра Росія зажадає залагодити з Україною усі конфлікти, але компромісною умовою виведення з Криму своїх військ назве проведення там чесного та прозорого референдуму з питанням до місцевих про подальший політичний устрій півострова. Я так думаю, що нас із вами результати цього референдуму неприємно здивують", – сказав ведучий.

Я так собі думаю, що більшість опитаних зажадають або у складі Росії залишити Крим, або проголосити власну незалежність, зокрема незалежність від України. Причин та пояснень таким відповідям декілька,
– заявив Овдієнко.

Чому кримчани проти повернення до України

  • Найочевидніша причина і пояснення таким відповідям – мешканці Криму від України за ці роки відвикли і не бачать собі якихось перспектив від повернення в склад України.
  • До України негативно ставляться ті мешканці Криму, які ними стали лише незодавго. Ті, яких Москва туди навмисно за ці роки перевезла – адже усі ці роки Москва готувалася до "битви за Крим", тоді як Київ лише фантазував, як усі проблеми з Росією щезнуть, щойно Путін помре.

Окупація українського Криму: як це було

  • На початку 2014 року Росія перекинула на територію Криму своїх військових у формі без розпізнавальних знаків. Водночас на півострові з'явилося угруповання з російських "казаків".
  • 16 березня Кремль провів так званий референдум на території Криму, який послугував підставою для незаконного "приєднання" півострова до Росії. Референдум був незаконним, а результати сфальсифіковані.
  • Цивілізований світ засуджує окупацію українського Криму та вимагає в Росії повернути його.

Більше про повернення Криму дивіться у відео: