Виконавча директорка Фундації DEJURE Ірина Шиба у відеоблозі "Честь і НЕчесть" розповіла, що ці судді не продовжили терміни розслідування щодо Татарова. На її думку, ця справа потребує численних слідчих дій та експертиз, а Офіс Президента та Офіс генпрокурора постійно тиснуть та перешкоджають розслідуванню.

Читайте також Порятунок Татарова: як судова влада розвалює розслідування проти корупціонерів

Шиба зазначила, що прокурори Ірини Венедіктової навіть письмово зверталися до Вищого антикорупційного суду, щоб там не здійснювали судовий нагляд за розслідуванням. Як вона розповіла, всі підстави для продовження термінів слідства були, але судді Антонюк та Мєлєшак вирішили по-іншому.

Усім відома роль Татарова під час Майдану – він публічно виправдовував беркутівців і не бачив у їхніх діях жодних порушень. Через це не дивно, що йому на допомогу прийшли судді Майдану, які завжди готові винести рішення на користь влади,
– заявила Шиба.

До теми Генпрокурорка Венедіктова проігнорувала вимогу ВАКС у справі Татарова, – ЦПК

Чим ще "відзначилися" судді

За словами Шиби, суддя Антонюк була лояльною й до одного з лідерів проросійського руху Одеси Антона Давидченка. Зокрема, своїм рішенням вона затвердила угоду про визнання винуватості Давиденка, через яку його звільнили від відбування покарання.

Шиба зауважила, що суддя Мєлєшак також "відзначилась" своїми діями під час Майдану. Також у 2020 році вона потрапила у гучний скандал, оскільки незаконно відпустила на волю ймовірного вбивцю дворічного хлопчика.

Повний випуск відеоблогу "Честь і НЕчесть": дивіться відео

Справа Татарова: коротко

  • Олега Татарова підозрюють у причетності до корупційної схеми. Мовиться про справу щодо квартир Національної гвардії й збитки у 81 мільйон гривень.
  • Офіс генпрокурора 22 грудня 2020 року забрав справу Олега Татарова з Національного антикорупційного бюро та передав до Служби безпеки України. Через це йому не змогли обрати запобіжний захід.
  • Татаров намагався оскаржити підозру. Однак Шевченківський суд Києва 5 березня 2021 року ухвалив рішення не на його користь.
  • За даними Центру протидії корупції, генпрокурорка Ірина Венедіктова проігнорувала вимогу ВАКС у справі Татарова.