Він також запевнив, що не збирається називати себе людиною з інвалідністю, а прагне передусім одного – взяти на руки дворічного онука.

До теми Сенцов зустрівся з одужалим Балухом та анонсував платформу політв’язнів: фото

Що розповів Володимир Балух про свій стан та плани

8 вересня 2020 Балуха знайшли побитим у Гідропарку в Києві – із важкою травмою голови. Його прооперували, зараз триває відновлення. Лікарі кажуть, що слід оформляти інвалідність, але Володимир "ще не готовий до цього".

Крім якихось фізичних вад, не відчуваю різниці між "до" і "після". Реабілітовуватися мені ще треба. Але я вже більше думаю про подальше життя, про те, чим мені заробляти. Намагаюся зрозуміти, куди рухатися,
– розповів Балух.

  • Одним із важливих напрямків колишній бранець Кремля вважає політику, яка йому "дуже цікава": "Є деякі пропозиції й думки щодо цього, але остаточних рішень поки немає. Потрібен час на реабілітацію, принаймні до літа".
  • Іншим пріоритетним напрямком, і навіть "моральним обов'язком", є створення платформи визволення політв'язнів. Адже українців у російському полоні ще дуже багато.

Найбільша мрія – взяти на руки онука

Балух щодня спілкується з рідними, які мешкають у Криму. Його онуку скоро виповниться 2 роки.

А я його ще жодного разу не тримав на руках. Ото буде радість, коли зустрінемося – це буде найпотужніший момент. Живемо в передчутті,
– зізнався Балух.

Хто такий Володимир Балух?

Це кримчанин, який вивісив на своєму будинку прапор України та табличку "Вулиця Героїв Небесної Сотні".

Росіяни схопили його у грудні 2016, а на горищі будинку "знайшли" патрони й кілька тротилових шашок. "Суд" у Криму засудив Балуха до 4 років і 11 місяців колонії.

7 вересня 2019 Балух повернувся в Україну під час обміну "35 на 35".

Варто нагадати Вбивство, підпали, переслідування: як розправлялися з активістами в Україні у 2020 році