У Державному земельному кадастрі України інформації про ці землі немає. Водночас у кадастрі Росії записано, що з 19 липня 2018 року Тупицький є власником вказаної земельної ділянки.

Читайте також Тупицький отримує зарплату попри відсторонення з посади

Адмінпротоколи НАЗК на Тупицького

  • Перший протокол стосується недостовірної інформації в декларації.
  • Другий – конфлікту інтересів, 27 жовтня 2020 року Тупицький проголосував за рішення, яким визнавалося неконституційним право НАЗК складати адмінпротоколи.

У НАЗК зазначають, що ще 1 жовтня 2020 року попросили Тупицького пояснити, чому він не задекларував свою ділянку в Криму.

Натомість 27 жовтня 2020 року суддя проголосував за рішення, у якому зокрема визнавалося неконституційним право НАЗК складати адмінпротоколи.

Отже, він усвідомлював, що стосовно нього НАЗК може скласти протокол про вчинення правопорушення, пов’язаного з корупцією. 27 жовтня 2020 року Олександр Тупицький узяв участь у розгляді Рішення КСУ № 13-р/2020, яким право НАЗК складати адмінпротоколи визнано неконституційним. Отже, Олександр Тупицький голосував за прийняття рішення в тій редакції, що задовольняла його приватний інтерес,
– додали в НАЗК.

Варто також зазначити, що президент Володимир Зеленський на 2 місяці відсторонив Тупицького з посади. Суддя декілька разів намагався потрапити на роботу, але його не пропускають до КСУ.

Що відомо про скасування е-декларування КСУ

  • 27 жовтня Конституційний Суд визнав неконституційною статтю Кримінального Кодексу, що передбачає покарання за недостовірне декларування чиновників державного або місцевого рівня.
  • Таке рішення судді схвалили за позовом 47 депутатів Верховної Ради, зокрема від партії "Опозиційна платформа – За життя" та "За майбутнє".

Рішення КСУ
Головне про конституційну кризу в Україні / Інфографіка 24 каналу