Про це речник української делегації у Тристоронній контактній групі Олексій Арестович сказав у програмі "Перехресний допит". Він наголосив, що розмова повинна мати сенс, а не лише "висловлювання підтримки".

Варто прочитати Це вже не холодна війна, а крижана, – Арестович про відносини Байдена та Путіна

"А навіщо президенти мають дзвонити? Вони ж не приятелі, не друзі. Там має бути конкретний перелік питань, сформований МЗС та цілим апаратом обох держав", – сказав Арестович.

За його словами, тільки коли цей перелік питань буде готовий і треба лише прийняти рішення – тоді президентам потрібно зідзвонитися.

Вони мають телефонувати не для того, щоб побалакати, привітати один одного та зазначити підтримку. Вони мають ухвалити конкретне рішення під час розмов,
– зауважив речник ТКГ.

"Я взагалі не розумію, що таке "зателефонувати"? Це ознака чого? Держава має поводитись, як держава. Дзвінок заради дзвінка – взагалі не бачу сенсу ніякого", – підсумував Арестович.

"Перехресний допит" з Олексієм Арестовичем: дивіться відео

Телефонна розмова Байдена та Зеленського: коротко

  • Одразу після інавгурації Джо Байдена Розмову анонсували розмову 2 президентів. Однак її досі не відбулось.
  • У The Washington Post опублікували статтю, у якій мовиться, що причиною нібито є корупція в Україні та стосунки Зеленського з олігархом Ігорем Коломойським.
  • Вже 18 березня у Вашингтоні заперечили інформацію про те, що від Зеленського нібито щось вимагають в обмін на розмову. Запевнили, що дзвінок згодом відбудеться.