Джерело: Нацрада з питань телебачення та радіомовлення

З відповідним зверненням до Нацради звернулася Служба безпеки України. Перевірку проведуть у період із 12 – 25 лютого 2021 року.

До теми Нацрада перевірить канал НАШ через антиукраїнський ролик до Дня Незалежності

Чому Нацрада перевірить телеканал НАШ

15 січня в ефірі телеканалу виступала одіозна ексдепутатка Бондаренко заперечувала участь у збройному конфлікті на Донбасі збройних сил Росії.

Висловлювання, що прозвучали того дня в ефірі, мають ознаки прихованого заклику до агресивних дій, елементи пропаганди розпалювання національної ворожнечі та ненависті,
– повідомили у відомстві.

Загалом ведучі та гостя обговорювали ситуацію на Сході України. Слова Бондаренко були провокативними та образливими.

Бондаренко звинувачує ЗСУ та захищає російську армію: відео

Що Бондаренко сказала про ЗСУ

Скандальна колишня нардепка заявила, що влада, мовляв, використовували ЗСУ проти мирного населення.

Ви розумієте, що українську армію зробили злочинницею? Ті, що носять погони, по моралі і закону – це злочинці у нашій країні,
– заявила Бондаренко.

Крім того, вона наголосила, що довести присутність регулярних російських військ на Донбасі нібито неможливо.

Якою була реакція ведучих

"Працівники телеканалу не намагалися збалансувати однобічність і упередженість висловленої позиції, телерадіоорганізація не надала альтернативної точки зору з питання, яке є актуальним і чутливим для національної безпеки України", – підкреслили у Нацраді.

Цікаво За 5120 гривень екс-нардеп Олена Бондаренко готова навчити перемагати і переконувати

Реакція ведучих програми була спрямована не на припинення правопорушення, а "вдаваною, лише для того, щоб показати, що певна реакція була".

"Ви знаєте нашу цікаву передісторію стосунків з Нацрадою телебачення і радіомовлення, я змушений зробити це застереження – те, що ви щойно сказали, є, безумовно, вашою думкою. Бо, як пишуть, прозвучало в ефірі те-то, а ведучі на це не відреагували. От ми і відреагували", – сказав ведучий програми.

Зауважимо, журналісти просто мовчали поки Бондаренко звинувачувала українську армію.

Хто така Олена Бондаренко

Проросійська чиновниця тривалий час була однією з ключових спікерів "Партії регіонів". Вона голосувала за "диктаторські закони" 16 січня. Бондаренко балотувалася на виборах до Верховної Ради у 2019 році, але не пройшла.

Крім того, вона заявляла, що на Донбасі, мовляв, відбувається "громадянська війна".